Del pla urbanístic al procés ciutadà? Converses de la Represa amb Josep Sorribes i David Estal

Del pla urbanístic al procés ciutadà? Converses de la Represa amb Josep Sorribes i David Estal

Si esteu per València i teniu interés per l’urbanisme i la participació ciutadana, el proper dimarts 27 de juny teniu una cita amb La Represa. L’acte que us vinc a anunciar és una espècie de taula redona amb dos convidats d’altura dintre de l’urbanisme valencià, molt especials, el professor Josep Sorribes i l’arquitecte David Estal. Dos persones de distintes generacions que reflexionaran al voltant d’una sèrie de preguntes: cap a on anem? Quin és el paper de les administracions públiques a l’urbanisme? Té sentit el model de pla urbà a l’actualitat? En la planificació es tenen en compte les necessitats dels ciutadans?

Cartell de l’acte de “Converses amb La Represa”

Aquesta serà la primera vegada que es realitza un programa obert al públic per part del programa radiofònic de La Represa, que està a punt d’arribar a la xifra de 80 programes. La taula redona s’emmarca dins d’un nou format anomenat “Les converses de La Represa“, i esperem que siga el primer de molts. Tindrà lloc a un espai, com no, extraordinari com és el MuVIM, i donarà inici a les 19 hores. No puc amagar la il·lusió per aquest esdeveniment, ja no sols per la temàtica del programa sinó també perquè li vaig donar el nom al programa de ràdio, dirigit i presentat per Francesc Fort. Per altres obligacions no vaig poder participar més en aquest projecte nascut de la idea d’un grup d’amics amb la intenció d’animar i projectar el món cultural mitjançant el debat i la difusió d’idees. Per La Represa han passat personalitats valencianes relacionades amb la cultura, la política, l’esport, etc.

En quant als dos protagonistes de la vesprada per si alguna persona despistada no els coneix a continuació us faig cinc cèntims de qui és qui:

  • Josep Sorribes és economista especialista en economia regional i urbana, professor a la Universitat de València. Durant la seua trajectòria ha realitzat les seues investigacions sobre la història i el desenvolupament econòmic així com la realitat social a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana. Va ser cap de gabinet a l’Ajuntament de València amb Ricard Perez Casado com alcalde de la ciutat. Ha publicat nombrosos articles i llibres, dels quals es podrien destacar Desarrollo Capitalista y Proceso de Urbanización en el País Valenciano 1960-1975 (IVEI, 1985); Comprendre i gestionar la Ciutat (Universitat de València, 1997); La Ciutat Desitjada. València entre el passat i el futur (Tàndem Edicions, 1998); Las Áreas Metropolitanas: analisis teórico y experiencia comparada (Consell Metropolità de l’Horta, 1999); Las ciudades del Siglo XXI: el reto de la sostenibilidad (UNED-Alzira, 2001); Un País de Ciutats o les Ciutats d’un País (PUV, 2002); Rita Barberá: el pensamiento vacío (Faximil Edicions Digitals, 2007); València 1808-1991: en Trànsit a Gran Ciutat (director) (Biblioteca Valenciana, 2007); València, una ciutat manifestament millorable (Ed. Faximil, 2010); La ciudad (Ed. Tirant Lo Blanch, 2012) i Mis Queridos Promotores. Valencia 1940-2012. Construcción y destrucción de una ciudad. (e-book. Ed.Faxímil , 2012). A banda de les seues publicacions també ha participat en un gran nombre de congressos i altres esdeveniments. Ha col·laborat amb diari El País i actualment és el coordinador del blog “Malalts de ciutat” al DiarioCV.

  • David Estal és arquitecte titulat per l’ETSA de la Universitat Politècnica de València amb el projecte “Aparcaments integrats a Ciutat Vella”. Ha col·laborat com a professor convidat amb les dos universitats públiques de València: al tribunal de projecte final de carrera del Taller 3, al Màster de noves polítiques turístiques urbanes i a la plataforma Aula Ciutat. Col·labora també en diferents fòrums, debats i exposicions. Ha participat de projectes urbans a la ciutat com la Prepri Cabanyal, Via Verda, Càmping de Dalt, Recuperem l’Albereda, Rehabilitació del Bloc de Portuaris, A la Redor del Mercat Central o el Pla de Mobilitat. Cofundador de la proposta de Desayuno con Viandantes com també de l’Ambaixada. L’any 2014, junt a Chema Segòvia i Ramon Marrades va publicar el #Demos6 de la Fundació Nexe titulat “La ciutat construïda“, comptant amb el pròleg del professor Josep Sorribes. En els diferents àmbits s’ha anat especialitzant en s’ha especialitzat en matèries com l’espai públic, mobilitat sostenible, política urbana i participació ciutadana.

Aixina que ja sabeu, animeu-vos i assistiu, de segur que ens ho passarem molt bé i aprendrem molt. 😉

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s